هالیوودیادداشت

نگاهی نقادانه به فیلم موج پنجم (5th Wave)

اگر تا به حال موفق به دیدن این فیلم نشده اید ، بدانید و آگاه باشید که هیچ چیز را از دست ندادید! به نظر می رسد کارگردان فیلم “موج پنجم” به تقلید از  “غلاف تمام فلزیِ” استنلی کوبریک ، فیلمش را به دو بخش تقسیم کرده است. بخشی هیجانی و بخشی سردرگم. پس شما اگر می خواهید از دیدن این فیلم لذت ببرید ، تنها یک ساعت اول آن را ببینید! زیرا در یک ساعت دوم ، ممکن است به شعور شما توهین شود!

 

 

 

 

 

 

 

 

نکته : این مطلب را به صورت طنز می نویسم تا کمتر به طرفداران این اثر بر بخورد.

“موج پنجم” اولین کتاب سه گانه ای با همین عنوان است که به قلم ریک یانسی نوشته شده است. فیلم که اقتباسی از کتاب اول مجموعه می باشد در شمای کلی چنگی به دل نمی زند و احتمالاً یکی کپی ناقص و فاجعه بار از سری ناهمتا (Divergent) تلقی می شود. اگر کتاب را خوانده باشید ، فیلم برای شما دلنشین نخواهد بود. موضوع فیلم درمورد یک قهرمان مؤنث است که قرار است دنیا حول محور او بچرخد و تمام عالمیان از او تأثیر بگیرند.

شروع فیلم بسیار عالی است و سوژه ای که نویسنده انتخاب کرده یکی از برترین سوژه های پسا آخرالزمانی است اما کارگردان با ناشی گری خود آن را بر باد داده است (لازم به ذکر است که نویسنده در همان اثناء اواسط نوشتن کتاب ، در حال اس ام اس دادن به کراش خود بوده است!!!). تا یک ساعت اول فیلم اوج هیجان به بیننده منتقل می شود اما از دقیقه ی 59 به بعد ، ورق برمی گردد و حضور پسری جوان ، خوش خط و خال ، سیکس پک دار (که قطع بر یقین دخترک قهرمان داستان قرار است عاشق او شود) همه چیز را عوض می کند ، اما به سمت منفی!

در یکی از کودن ترین سکانس ها ، همه چیز متوقف می شود ، وقایع آخرالزمانی دکمه ی Pause را فشار می دهند ، دشمنان دست از حمله بر می دارند و همه دست از کار می کشند تا دخترک و پسر جوان “تام کروز نما”!!!! درون یک ماشین با یکدیگر کارهای بی ادبانه کنند و گور پدر اصل ماجرا! اصلاً مگه چقدر زنده ایم؟ بیا بنوشیم و خوش باشیم. آخرش خودم همه رو نجات میدم؛ فیلمه دیگه ، منم قهرمانشم :)))

در برهه ای نیز کلاً نقش اصلی فیلم به دست فراموشی سپرده شده و (به سبک کوبریک در فول متال جکت) داستان در اردوگاه نظامی کانون پرورش فکری کودک و نوجوان به روند خود ادامه می دهد. البته بیننده ی باهوش باید حواسش باشد که در این فی مابین ، دخترک نقش اصلی داستان و پسر سیکس پک دار مشغول چه کارهایی باهم هستند. چرا که در آمریکای جهانخوار به اندازه ی کافی آزادی وجود ندارد و جوان ها آرزو می کنند اتفاقی رخ بدهد تا بتوانند دور از چشم پدر و مادرشان بروند پشت شمشاد ها و …!

خلاصه سرتان را درد نیاورم ، اگر دنبال یک فیلم مهیج ، کمدی ، جنگی و جذاب هستید ، حتماً فیلم Dr Strangelove را ببینید (الان ملت میگن داره زیرپوستی فیلم های کوبریکُ تبلیغ میکنه!) و فیلم موج پنجم را از روی کامپیوترتان حذف کنید و یا دانلودش نکنید و یا اگر روزی روزگاری در سینماهای ایران اکران شد (خدا را چه دیدید!!!) تحریمش کنید و به جای آن سریال های آبکی شبکه ی افق را تماشا کرده و در افق محو شوید. موج پنجم یک اثر شبه فانتزی است که از دقیقه ی 59 به بعد حوصله تان را با کلیشه ها و خزعبلات مزخرف سر می برد. اصلاً بنده حیفم می آمد که راجع به این فیلم مطلبی بنویسم ، اما وظیفه ایجاب می کرد که نهی از منکر کرده و در راستای امور فرهنگ ، چیز کنم. بیخیال.

منتظر نظرات شما پیرامون فیلم های دیگر و کتاب های دیگر هستیم :))))))))) والا با این فیلماشون

پ.ن : بزودی مطلبی فوق سنگین درمورد آثار کوبریک خواهیم نوشت. منتظر باشید.

 

سامان (ادمین نشریه)

مترجم کتاب های فانتزی - عاشق فیلم و سریال و کتاب

9 دیدگاه

  1. سلام
    با این نقد من دو به شک شدم کتابشو بخرم یا نه
    آیا کتابم مثله فیلم آنقدر آبکی ع؟

  2. من فیلمو دیدم بعد اومدم این تحلیلارو خوندم دقیقا همش درسته

  3. با سلام

    بالاخره فشار امتحانات منو مجبور کرد بیام این نقد رو بخوانم! واقعا عالی بود استاد :)) اصلا وسط سیگنال سیستم دلمو شاد کردی :)) خوشحالم که فیلمشو دان نکردم :دی

    با احترامات فراوان

  4. فیلم خیلی زیبایی است. کتاب شو نخوندم نمیدونم فرق دارد یا نه… ولی در کل دختری نیست که بخواهد دنیا رو نجات بده فقط می خواست برادرش رو نجات بده….

  5. سلام
    خیلی جالب بود کلی خندیدم ولی دیگه انقدراهم که شما با تریلی از روش رد شدی افتضاح نبود! البته اکثر اینایی که گفتی درست بود و فیلم ایراداتش خیلی زیاد بود ( هرچند داستان پایه بد نبود ولی اتفاقاتی که در طول فیلم افتاد خیلی آبکی بود) ولی در کل برای سرگرمی گزینه مناسبیه و حوصله سر بر نیست . در ضمن محوریت داستان روی یه دختر دبیرستانی که جو گرفتتش و داره دنیا رو نجات میده نیست ، فقط داره تلاش میکنه داداش کوچیکشو نجات بده . در کل فیلم بدی نبود ولی اگه یه همچین سبکی میخواین ، قطعا گزینه های خیلی بهتری برای پر کردن وقتتون وجود داره .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا