معرفی فیلم و سریال

سریال آینه‌ی سیاه؛ روایت چوب دوسر نجس

سریال آینه‌ی سیاه یکی از آموزنده‌ترین سریال‌هاییست که در این چندسال اخیر ساخته شده است. در این مطلب به معرفی این اثر خواهیم پرداخت.

 

 

 

 

 

 

 

 

Spoli Level: Low

 

ظهور تکنولوژی و پیشرفت جوامع از بُعد دنیای الکترونیک با وجود مزیت‌های بی‌شمارش، معایبی نیز به همراه خود آورده است. تکنولوژی مانند چاقویی است که با وجود کلی مزیت و فایده، می‌توان با آن آدم کشت. تکنولوژی چوب دو سر نجسی است که باید آن را از وسطش گرفت تعادلش را حفظ کرد. نه آنقدر کم و تفریط‌گونه که از جریان زندگی امروزی دور بمانی و نه آنقدر زیاد که بر زندگی و دنیای آدم چیره شود و خرابی به بار بیاورد.

سریال علمی‌تخیلی و نیمه‌فانتزی “آینه‌ی سیاه” نگاهی به چیره شدن فناوری روی زندگی انسان‌ها داشته و با پیش‌بینی اتفاقاتی که این هیولای باینری‌تبار قرار است در آینده برای انسان‌های روی کره‌ی زمین رقم بزند، زاویه‌ی جدیدی از زندگی مردم را به نمایش می‌گذارد.

فصل اول این سریال دارای سه قسمت است که داستان هر قسمت جداگانه بوده و قصه، بازیگران و محیط، همگی متفاوت هستند (در اصطلاح به این نوع سریال‌ها آنتولوژی گفته می‌شود). قصه‌ها در سال‌ها بعد اتفاق می‌افتند، سال‌هایی که غول تکنولوژی، انسان را به تسخیر خود درآورده و روی تمام انعطافات جسمی، درونیات و روحیات انسان تأثیر می‌گذارد.

 

سریال آینه های سیاه

چارلی بروکر خالق این سریال در مصاحبه با گاردین متذکر شد: آینه سیاه یکی از عجیب‌ترین و خلاقانه‌ترین سریال‌هایی است که تاکنون ساخته شده‌ است. سریال به طور علنی نقدی آشکار بر روابط انسانی و تکنولوژی دارد و سعی دارد به بیننده در مورد این شیوه زندگی اسفبار هشدار دهد. سریال در هر قسمت خود بخشی از زندگی امروزه‌ی انسان‌ها را به باد انتقاد می‌گیرد. اعتیاد به تکنولوژی، نظام سرمایه داری، زندگی سیاست مداران و قانون قضایی، پورنوگرافی و میل مردم به خشونت مجازی تنها بخشی از چیزهایی هستند که در سریال به آنها پرداخته می‌شود. در واقع سریال بدون هیچ ترسی و البته بدون هیچ تعارفی به تمام چیزهایی که هالیوود در سال‌های اخیر سعی کرده آنرا به عنوان لایف استایل آمریکایی جا بیندازد، حمله و به شدت از آن انتقاد می‌کند.

شما با دیدن این سریال متوجه خواهید شد که خشونت مجازی نه تنها در ایران، بلکه در تمام دنیا مدنظر و دغدغه‌ است و سران کشورها همگی در این اندیشه‌اند که چگونه با این بحران و مردمی که قرار است بحران‌زده شوند مقابله کرده و اوضاع را تحت کنترل خود بگیرند. بدیهی است که این مسئله دیر و زود دارد اما سوخت و سوز ندارد. روزی می‌رسد که صفر و یک‌ها تمام زندگی انسان‌ها را از آنِ خود کرده و مانند یک روبات، سازندگان خود، یعنی انسان‌های شعورمند و هوشمند را تحت اختیار خواهند گرفت.

 

سریال آینه سیاه

↓ این دو تصویر مربوط به اپیزود دوم می باشد. ↑

Hotshot

 

و اما فکت‌ها؛ اطلاعاتی خواندنی از این سریال:

  1. چارلی بوکر خالق سریال آینه سیاه است. ایده‌ی تمامی داستان‌ها متعلق به اوست و خودش هم فیلمنامه‌ی اکثر قسمت‌ها را نگارش کرده‌ است. (ویکی پدیا)

  2. سازنده‌ی سریال؛ چارلی بروکر در مورد عنوان سریال به روزنامه‌ی گاردین گفت: ” اگر تکنولوژی مخدر هست و انسان را نشئه می‌کند، پس دقیقاً اثرات جانبی این ماده‌ی مخدر چیست؟ این فضای بین لذت و ناآرامی جایی است که آینه سیاه، سریال درام جدید من، قرار است درباره‌اش حرف بزند. “آینه سیاه” همان چیزی است که شما روی هر دیوار، هر میز، کف هر دست، صفحه نمایش سرد و براق تلویزیون، مونیتور و گوشی‌های هوشمند می‌بینید. آینه‌ی سیاه سریالی است که درست مثل یک آینه، سیاهی وجود انسان را به شما نشان خواهد داد.(مصاحبه با مجله‌ی دنفوگیک)

  3. سریال با استقبال به شدت بالای منتقدین و به خصوص تماشاگران همراه بوده‌ است. آینه‌ی سیاه در وبسایت راتن تومیتوز نمره خیره کننده ۱۰۰/۱۰۰ را گرفته‌ و در متاکریتیک هم نمره ۹۰/۱۰۰ را از منتقدان دریافت کرده‌ است. همچنین این سریال از نظر کاربران سایت IMDB یکی از ۲۵۰ سریال برتر تاریخ است. (ویکی پدیا)

  4. تاکنون سه فصل از این مجموعه پخش شده‌ است فصل اول (محصول ۲۰۱۱) و فصل دوم (محصول ۲۰۱۳) هرکدام سه قسمت دارند اما فصل سوم (محصول ۲۰۱۶) در شش قسمت ساخته شده‌ است. همچنین اپیزود ویژه‌ی کریسمس در سال ۲۰۱۴ پخش شد.(وبسایت نتفلیکس). اپیزودهای فصل اول: سرود ملی، شایستگی پانزده میلیونی و خاطرات بی‌نقص تو نام دارند.

بلک میرور

اگر این سریال را دیده اید نظرات خود را برای ما بنویسید.

اگر تا کنون موفق به تماشای این سریال نشده‌اید، بعد از خواندن این مطلب برای تهیه کردنش دست به کار شوید. (سریال برای تماشا به همراه خانواده مناسب نیست!)

منتظر دیدگاه‌های شما پیرامون این مطلب هستیم.

اگر موافق این هستید که سه اپیزود این فصل را به صورت جداگانه مورد بررسی قرار دهیم، نظرتان را از طریق کامنت اعلام کنید.

 

کانال تلگرام نشریه ی شهر

2 دیدگاه

  1. من ٢فصل أز اين سريال رو ديدم. خيلي با جرّأت ميتونم بگم هر قسمت از اين سريال جا داره كه در موردش با دوستان ٣ ساعت به بحث گذاشته بشه… در عين تخيلي بودن ميتونه به شما القا كنه كه واقعيه… در مل سريال خيلي خوبيه، حتما پيشنهاد ميكنم ببينيد

    1. مرسی از نظرتون. اگه فرصتش رو داشتیم مطمئناً قسمت به قسمت تحلیل می کردیم. اما به خاطر کمبود وقت ترجیح می دیم به یه معرفی ساده بسنده کنیم و قضاوت رو به عهده ی خود بینده بذاریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا