اطلاع رسانییادداشت

مطلب انتقادی: صدا و سیما، آتشفشان خلاقیت و صداقت

به دورانی رسیدیم که دیگر سلطه‌ی صدا و سیما به عنوان یک رسانه‌ی غالب به پایان رسیده و این پیراهن نخ‌نما کم‌کم باید درون سطل بازیافت انداخته شود. در ادامه‌ی مطلب، حرف‌های بیشتری برای گفتن داریم.

 

 

 

 

 

 

 

توجه: محتوای این مقاله ممکن است به مذاق خیلی‌ها خوش نیاید.

عکس هایی که مشاهده می کنید از سراسر وب جمع آوری شده اند.

 

صدا و سیما سازمان بزرگی است که از سالیان قبل تا کنون، رشد فزاینده‌ای داشته است. تأثیرگذاری‌های سازمان صدا و سیما بر رفتار و طرز فکر مردم در این چند سال غیرقابل کتمان است. اما این سازمانِ بزرگ و همچنان در حالِ رشد، حرکتِ بسطیِ سرطان‌مانند دارد و این روزها دیگر کمتر به درد کسی می‌خورد. به شکلی که اکثر مردم اعتمادشان را نسبت به این نهاد از دست داده‌اند و حالا که دیگر مردم خودشان یک رسانه در دستانشان دارند، بیشتر برای دستمایه‌ قرار دادنش برای طنزها و شوخی‌ها مجازی آن را دنبال می‌کنند تا مطالب فوق حرفه‌ای آن را در محیطی باز تر و به دور از طرز فکر های سخیف سیاسی به سخره بگیرند.

صدا و سیما
رسانه ی ملی یا میلی؟

درآمدزایی صدا و سیما اغلب از طریق تبلیغات است و آن هم چه تبلیغاتی! سوای برنامه‌های چرکینی که به خورد مردم می‌دهد (مردمی که یا ماهواره ندارند و یا با فضای مجازی آشنا نیستند) تبلیغات آشغال‌تری را نیز به مردم القا می‌کند. از فاجعه‌ی کرِم حلزون که در گذشته اتفاق افتاد گرفته تا همین حالا که آدامس‌های ضدخواب و ستاره کوفت و زهرمار مربع را تبلیغ می‌کنند. هر شبکه‌ای که می‌زنی یک مجریِ جیره‌خور و ساندیس‌خواه دارد یک سامانه‌ی پرداخت را تبلیغ می‌کند و با اعلام جوایزشان (که اغلب مایحتاج ضروری و آرمانی مردم بدبخت ایران هستند – مانند خانه، ماشین، سکه، پول و…) هر روز بیشتر از گذشته این جماعت فلک‌زده را فریب می‌دهند.

صداسیما
مصاحبه با افراد بدحجاب در مقاطع حساس کنونی

بحث 1 : از اینکه گفتم مردم بدبخت، ناراحت نشوید! در عوض سعی کنید واقع‌بین باشید!

بحث 2 : 90% مجری‌ها، گزارشگران، خبرنگاران، هنرپیشه‌ها و عوامل این سازمان جیره‌خور هستند و یوق به گردن دارند. پس خواهشا! برای دفاع از یک شخص خاص و محبوبِ عام جبهه نگیرید. همان مجری‌ای که کودک مثلاً نابغه را به برنامه‌اش آورد که در شرکت‌های خودروسازی مدرن دنیا ایده‌پردازی می‌کرد، برای مصاحبه با رئیس جمهور انتخاب شد و مدیونید که فکر کنید که آنها من و شما را یابو فرض نمی‌کنند!

ataei
شیادی در عصر مدرن – مردم را چه فرض کردید؟

از طرف دیگر می‌بینیم که این سازمان که خود پر از چرک و دمل و مرض است، از جامعه‌ی مجازی ایراد می‌گیرد و آن را ناسالم می‌خواند. البته حق هم دارند. جامعه‌ی مجازی رقیبی است که در کسری از ثانیه، پوزه‌ی سازمانی با بودجه‌ی بسیار کلان که 90% آن در راه‌های حرام و رانت خرج می‌شود را به خاک مالیده است. به حدی فضای مجازی بر صدا و سیما چیره شده است که کانال فیک (تقلبی) شبکه‌ی خبر، از کانال اصلیِ وابسته به شبکه‌ی خبر (که روزی ده‌بار از تلویزیون تبلیغش را می‌کنند) ممبرهای بیشتری دارد J))) ولی خب اینها به حدی پررو هستند که باز هم مثل موریانه درمیان مردم وول بخورند (محل ضبط اکثرِ گزارش‌هایشان نیز راسته‌ی بازار 15 خرداد روبروی چلوکبابی مسلم است) و حرف‌هایشان را سانسور کنند و به زور به مردم ساده‌لوح بقبولانند که تلگرام اَخ است، اینستاگرام نجس است و غیره.

تلویزیون
غلبه ی شبکه های ماهواره ای بر صدا و سیما

خلاقیت در تک تک پیکسل‌های صدا و سیما موج می‌زند. این سازمان افتخار دارد که هیچ‌یک از برنامه‌هایش کپیِ ناقصی از شوها و پروگرم‌های خارجی نیست (همان خارج که بلاد کفر و معاندان است و خیلی هم جیز است!) و تماماً پرورده‌ی ذهن خلاق نخبگان ایرانی است. البته همان نخبگانی که هنگام پر کردن فرم استخدام در صدا و سیما، باید این سؤال را به خوبی بلد باشند: کفن میّت چند تیکه است؟!

عدم شفافیت
عدم شفافیت

خب، همینطور عرض کردم که تبلیغات صدا و سیما کاملاً سودجویانه و به ضرر مردم است، برنامه‌هایی که آنجا می‌سازند نیز فاجعه‌ای تمام عیار است. نزدیک به 200 تاک شو در طول شبانه روز از شبکه‌های این سازمان پخش می‌شود. تاک‌شو هایی که اغلب خاله‌زنک بازی هستند و مطلب مفیدی از میان آنها درنمی‌آید. توجه شما را به نمونه‌ای از دُرّ و گهرهای کلیشه‌ای ای که در تاک‌شو های مختلف صدا و سیما وارد مغز مردم می‌کنند جلب می‌نمایم:

 

خب، کانسپت لامبورگینی رو به کجا رسوندی عمو جون؟ اصلاً کلاس چندی؟

تا حالا عاشق شدین؟ (صدای تشویق حضار)

یه دهن برامون بخون. (آهنگ پلی‌بک شده و لب می‌زند)

میتونی ادای علی پروین رو دربیاری؟ (کهیر مطلق!)

متولد چه ماهی هستی؟

خب، باعث افتخاره که دو زوج هنرمند باهم ازدواج کردن (فرداش با چشم و چال کبود و کلی دری وری گفتن توی اینستا، طلاق میگیرن)

رامبد جوان
افرادی که برای مردم در تلویزیون برنامه می سازند 1

خندوانه
افرادی که برای مردم در تلویزیون برنامه می سازند 2

چندبار زن گرفتی؟

تا کِی دهن مردم باید آسفالت بشه؟ (تا وقتی آزادراه چالوس آسفالت بشه)

1 رو به 3080 ارسال کنید.

این اپلیکیشن رو نصب کنید و تراکنش کنید.

علی برکت الله.

داریم سعی می‌کنیم مشکل گرد و خاک اهواز رو حل کنیم. (عضو تولیدمثل خود را می‌خارانَد)

وین‌تک شما را به تماشای این مسابقه دعوت می‌کند. (گودرز و شقایق)

خوشبختانه ساختمان پلاسکو فقط خودش فرو ریخته و به ساختمونای دیگه آسیب نرسیده (کنترل را به سمت تلویزیون پرت می‌کند)

خوشبختانه تا پایان سال بارندگی نداریم و مردم زلزله‌زده نگران ورود آب به چادرشون نباشن

کشتی سنچی با تمام 32 خدمه‌اش غرق شد. خوشبختانه جعبه‌ی سیاه این کشتی پیدا شده

شبکه‌ی نسیم، شبکه‌ی نشاط و سرگرمی (کلیپ جنایات داعش را پخش می‌کند)

مسابقات ورزشی خارجی توی فصل تابستون: خب تصاویر کمی دچار اشکال شده، امیدواریم ارتباطمون هرچه زودتر برقرار بشه (زیر چشمی به تماشاگر نیمه‌برهنه خیره می‌شود)

666268 504
دست نشانده های مدیران صدا و سیما

و هزاران هزار گاف و مغلطه‌ی دیگر. برنامه‌هایی که حتی از بعضی تبلیغات‌های تلگرامی هم سخیف تر هستند. حتی شاید از خبرِ دروغین “رابطه‌ی پنهانی بهاره رهنما با سعید عبدولی” و یا “کتک‌کاری مسی با زن رونالدو” کمی لبخند به لبمان بنشیند، اما اینکه گزارشگر ساندیس‌زاده به میان مردم برود و بپرسد که : “فیلتر کردن تلگرام خوب بود، مگه نه؟!” و یا به پیست دیزین برود (که ورودی‌اش نفری 129 هزار تومان است) و از مردم بپرسد حالشان خوب است یا نه؛ در کَت هیچکس فرو نمی‌رود که هیچ، در ماتحت هیچکس هم فرو نمی‌رود!

 Banirib#

صداوسیما
تلویزیون سخیف

پی نوشت: شاید این دست مطالبی که گاهاً در نشریه‌ی شهر بیان می‌کنیم، سنخیت چندانی با محتوا و زمینه‌ی کاری ما نداشته باشد، اما دلمان برای مردمی می‌سوزد که مجبورند هرچه به خوردشان می‌دهند را بپذیرند و ما وظیفه‌ی خود می‌دانیم که مردم را آگاه کنیم. آگاه کردن نه یک گناه دینی است و نه یک جُرم حقوقی. هرجا که دانسته‌هایت را از مردمت دریغ نکردی، آن موقع می‌توانی خودت را خدمتگزار خلق بدانی.

 

بسیار مشتاقیم نظرات شما را درباره‌ی این مطلب ببینیم و بشنویم. کامنت‌های خود را از ما دریغ نکنید 😉

 

کانال تلگرام نشریه ی شهر

12 دیدگاه

  1. فیلتر نشوید جای تعجب داره!
    ماجرای حسین عطایی برای مشغول کردن ذهن مردم دراون روزهای خاص بود
    که کاملن موفق بودند در نتیجه من مخالف این حرفتون هستم که “سلطه‌ی صدا و سیما به عنوان یک رسانه‌ی غالب به پایان رسیده”
    و اما در مورد این نوشته ” دلمان برای مردمی می‌سوزد که مجبورند هرچه به خوردشان می‌دهند را بپذیرند”باعث خوشحالیست که هنوز به مردمی کاملن بی تفاوت تبدیل نشده ایم و هنوز افرادی روشنفکر مانند شما در میان ما هست،اما مردم مجبور نیستند افکار صدا و سیمای میلی را بپذیرند . بزرگترین ضربه به هر رسانه ای **بی توجهی**هست .

    1. سلام دیسموند عزیز. نمیدونم جمله ی اولت رو تعریف درنظر بگیرم یا چیز دیگه 🙂

      فیلتر شدن به خاطر انتقاد از صدا و سیما؟ اگه فیلتر شدیم یعنی حقیقت تلخ بوده و بدجور سوزونده، و اگه نشدیم هم یعنی هنوز آزادی بیان کاملاً نمرده.

      در رابطه با سلطه ی غلبه گر صدا و سیما، منظورم موقعی بود که اینترنت هنوز بین مردم جا نیفتاده بود و رسانه به این شکل تعریف نمی شد و فقط در صدا و سیما و مطبوعات خلاصه می شد.

      (یه مثال میزنم: چند وقت پیش آقای کفاشیان – نایب رئیس فدراسیون فوتبال – مصاحبه کرده بود و گفته بود اگه صدا و سیما فوتبال ها رو پوشش نده مهم نیست، تکنولوژی اونقدر پیشرفت کرده و مردم از طریق اینترنت خیلی راحت تر و بهتر میتونن فوتبال ها رو تماشا کنن… و درست می گفت!)

      خوشبختانه مردم که در گذشته به معنای واقعی “مجبور” بودند، امروز دیگه با شدت گرفتن سیل اطلاعات از طریق فضای مجازی ، از این زنجیر بردگی آزاد شدن و حتی خود رسانه ی ملی هم برای پر کردن کنداکتورهاش دست به دامان سوژه های ناب فضای مجازی شده است.

      باشد که یک روز رستگاری واقعی رو ببینیم.

      1. البته باید گفت که سر همین پخش نشدن فوتبال هم چه جریانایی سود میبرن !!
        مثال همون سایت پخش انلاین فوتبال به صورت زنده که خیلی تبلیغ میشد و وقتی تهشو در اوردن دامنه سایت به اسم مدیر شبکه ورزش بود و به ادرس استودیو این شبکه تو ساختمان صداسیما!!!!!!
        دوساله که فوتبال سری آ پخش نمیشه و ما طرفدارای تیمای ایتالیایی هم هیچ ما نگاه …
        یه مدتی هم بازی های مهم لیگ جزیره پخش نشد که مردم برن سمت این سایت ولی دستشون به موقع رو شد

  2. مطلبتون زیبا بود .وکلی جای فکر داشت .ممنون که بهش پرداختید

  3. صداسیما سالهاست مردهفقط تشییع جنازه اش باقی مونده اساسا نه فقط صداوسیما بلکه سلطه تی وی بر مردم در عصر پسامدرن با چالش جدی مواجه شده است و شاهد بیداری انسانی بر ضد تمام الیگارشی های حاکم دنیا خواهیم بود باش تا صبح دولتت بدمد کاین هنوز از نتایج سحر است

  4. سامان تو باید ادمین اون پیج تلگرامی باشی که یکم بی ادبه ولی حرف حقو میزنه =))))
    عالی بود خداقوت

  5. من که با ۹۰% حرفاتون موافقم ولی واقعا هم اگه بی طرفانه به قضیه نگاه کنیم رسانه در تمام دنیا همین شکل و فرم رو داره. دولت ها هر آشغالی که خودشون بخوان رو به خورد مردم میدن و از اون جایی که “ولکن اکثرهم لا یعقلون/یفهمون/یتفکرون و غیره و غیره” همه هم قورت میدن تازه به به و چه چه هم می کنن. *smh*

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا